Híreink

Aki kimarad, az lemarad.

ovoda_munkalatok

Legalább egy heti csúszásban vannak a katolikus óvoda előtti munkálatokkal – Új víznyomócsövet fektetnek le

2021.09.08.

Az eredeti ütemtervhez képest leginkább a közműszolgáltató cégek miatt vannak késésben a Szentháromság téren, pontosabban a katolikus óvoda előtti területen zajló térfelújítási munkálatokkal. Ennek következtében az előzetesen mondott szeptember 10-i befejezési határidő egy héttel biztosan meghosszabbodik.

Nagy erőkkel dolgoznak a munkagépek és a szakemberek a Nagyboldogasszony Főszékesegyház mögötti területen, a Katolikus Óvodánál. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Szentháromság tér ezen részén is a közművezetékek teljes cseréjére van szükség, hogy az esetleges meghibásodások a későbbiekben ne okozzanak problémát.

Vörös Márta a főegyházmegye főépítésze portálunknak arról számolt be:

A határidő kitolódása érinti a Hunyadi utcai munkákat is. Ott, és a főszékesegyház mögött olyan vezetékszakaszok kerültek elő, amelyeket cserélni szükséges. Mindez utólag derült ki, ami egyfelől többlet költséget jelent, másfelől meghosszabbítja a céldátumként vállalt határidőt. Emellett műszaki problémák is akadtak, csak néhányat említve: például a gázvezetéken nem volt biztonsági szalag, tehát olyan alap jelölések hiányoztak, amelyek nagyon fontosak, ezért többnyire kézzel kellett a 300-as ivóvíz nyomvonal csőszakaszának a helyét kiásni”

– mondta a főépítész.

Hozzátette:

Eredetileg a szeptember 10-i határidőt kértük arra, hogy befejezzük a tér ezen részen a munkálatokat. Ám már most látjuk, hogy csúszni fogunk. Egy hetet biztosan, de ha újabb akadályok merülnek fel, esetleg többet is.”

Vörös Márta hangsúlyozta: viszont most az érintett víznyomócső-szakasz teljesen megújul, a katolikus óvoda sarkától egészen a Kossuth Lajos utcai bekötésig. Ez nagyon fontos, mert ez a vezetékszakasz 18-20 települést lát el ivóvízzel. Emellett a kisebb elektromos vezetékeket, köztük a világításkábeleket is cseréljük. Az már látható, hogy helyükre kerültek a közvilágítást biztosító oszlopok, így rövidesen felkerülhetnek rá a világító testek is – magyarázta a szakember.

Mint a helyszínen tapasztaltuk, elkezdődött az óvoda melletti parkoló kialakítása is, ahová az új fák is kerülnek majd. Szeptember 7-ére, keddre tervezik az útfelület betonozását, de mint a főépítész megosztotta velünk: ugyan itt szeptember 10-re az érintett térszakasz elkészül, viszont az úttestet még nem kapják vissza a járművek. Ugyanakkor ettől az időponttól a gyalogosok és a kerékpárosok nagyobb területen tudnak közlekedni.

Forrás: Kalocsa TV

Kategóriák

A Kalomédia Kft. több mint 10 éve van jelen a média világában. Kalocsa aktuális híreit és hirdetéseit közöljük online felületünkön.

HASZNOS LINKEK

Rólunk Pályázat Adatvédelmi tájékoztató GYIK Dokumentumok Blog

ELÉRHETŐSÉGEINK

hirdetes@kalomedia.hu 0620/5978675 6300 Kalocsa, Szent István király út 49. 2/2

KÖVESSEN MINKET